Facaderenovering

Fornyelse af bygningsfacader

Hos Murer Aalborg foretager vores murer og murermester facaderenovering med øje for byggeriets æstetiske udtryk samt vedligeholdelse. Derudover forstår vi, at en facaderenovering har stor indflydelse på byggeriets ejendomsværdi. Som tommelfingerregel griber vi kun ind, når renoveringen bidrager positivt til denne værdi. I den forbindelser løser vi mureropgaver som falmede sokler eller revnede fuge, samt afskallet maling m.m. 

Facaderenovering omfatter oftest rensning og rengøring af facaden, og derpå reparation og pudsning. Dertil foretager vi også facadeisolering, hvilket kan bidrage til betydelige besparelser på varmeregningen. Facadeisolering foretages ofte i forbindelse med netpuds. Her fungerer facadeisolering både som energibesparende isolering, hvilket kan bidrage til indeklima men også virke støjreducerende. Dette kan være en fordel hvis man bor i et tæt befærdet område med forbikørende trafik.

Netpuds er ikke kun en fordel hvis bygningsfacaden er gammel og utæt, men også hvis man har problemer med at skulle male år efter år. I den forbindelse har netpuds kun behov for maling hvert syvende år. Det gør netpuds til et optimalt valg ift. vedligeholdelse af bygningens ydre. Vi er altid klar til at drøfte specifikke ønsker til renovering af facader, boliger og erhverv. Ud over at vi gerne giver tilbud, så rådgiver vi også gerne om mulighederne for tilskud og fradrag til murerarbejde såsom facaderenovering.

Modtag et uforpligtende tilbud

Udfyld venligst dine informationer og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Hvilken service ønsker du?*

Yderligere informationer

Navn

Telefonnummer

E-mail

Vandskuring

Vandskuring er for mange husejere en populær facadebehandling. Her påføres et tyndt lag mørtel, som, når det er næsten tørt, skures til en ensartet overflade med f.eks. et vådt filtsebræt. Her kan man både vælge en ufarvet, typisk grå, mørtel. Dette er det absolut billigste valg. Man kan også vælge indfarvet mørtel fra starten, hvilket betyder at facaden ikke behøver maling i det første lange stykke tid. Med ufarvet mørtel skal der ofte gå et års tid før, at det er tørret helt op, og den grå mørtel kan i mellemtiden få et uensartet udseende bl.a. i regnvejr. På trods af det, så vil det være væsentligt dyrere at bruge indfarvet mørtel, hvilket også skal males før eller siden. Vi står klar til at rådgive dig om hvilke typer vandskuring vil passe til dit murværk, og hvad der bedst kan betale sig i netop dit tilfælde.

Puds og netpuds

Overvejer du at få pudset din facade op, så er netpuds et nyt alternativ til traditionelt puds. En af fordelene ved netpuds er, at den påføres direkte på forhenværende puds, gasbeton, leca blokke eller murstensvægge, uden forudgående behandling. Har du en ældre væg, hvor pudsen slår revner eller malingen skaller, så er netpuds en god løsning. Fremgangsmåden med netpuds er indlæg af glasfiber- eller armeringsnet i armeringsmørtel. Hjørner forstærkes forinden den afsluttende pudsning, som også kan laves i farver. Indfarvning af mørtel kan være op til tre gange dyrere end neutral mørtel. Fordelen er dog, at man sparer på vedligeholdelseskontoen i form af maling.

Murer Aalborg nybyggeri

Vedligeholdelse

Hos Murer Aalborg foretager vi alle slags vedligeholdelse af facader. Vi tager gerne et kig på din facade, hvis du er i tvivl om dens tilstand. Man bør være opmærksom på skader i facaden, da det oftest er lettere og dermed billigere at udbedre, jo tidligere skaderne opdages. I forlængelse kan uopdagede skader give fugtophobninger i ydermure, der medfører mere alvorlige og sundhedsmæssige skader på bygningen. Med mange nyere typer facaderenovering (som eksempelvis netpuds) kan man regne med 10-15 år med ingen eller minimal vedligeholdelse. Ældre typer pudsning, murværk og sokler kræver typisk maling og behandling i en mere hyppig grad. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om boligens eller byggeriets murværk og vægge. Således finder vi den rette løsning til dig.